Tratamente corporale care te pot ajuta sa scapi de celulita  

                     Celulita reprezinta o problema pentru mai bine de 85% dintre femeile din intreaga lume. Dar exista vreun fel de a elimina aspectul neplacut de “coaja de portocala” al pielii de pe coapse si fese? Ei bine, in timp ce dietele alimentare corecte si sportul pot ajuta la diminuarea problemei, celulita poate fi eliminata in totalitate sau aproape in totalitate doar cu ajutorul anumitor tratamente corporale.

Inainte insa de a vorbi despre tratamentele care s-au dovedit a fi eficiente in inlaturarea celulitei, haideti sa aflam ce este, mai exact, celulita si care sunt cauzele ei.

Celulita este o afectiune a pielii care se dezvolta din cauza cresterii de celule de grasime sub piele, care imping tesutul conectiv (de legatura). Din cauza acestei presiuni cauzate de celulele de grasime, pielea capata un aspect denivelat numit popular “aspect de coaja de portocala”.

Care sunt cauzele dezvoltarii celulitei?

Conform statisticilor, femeile sunt mult mai predispuse decat barbatii sa dezvolte aceasta afectiune. Printre factorii care pot declansa dezvoltarea celulitei se numara:

– dieta alimentara bogata in carbohidrati nesanatosi;

– metabolismul lent;

– lipsa activitatii fizice;

– schimbarile hormonale;

– deshidratarea;

– excesul de greutate;

– genetica.

S-a constatat, de asemenea, ca celulita apare mai putin in cazul femeilor cu piele mai inchisa la culoare. Sau este mai putin sesizabila. Prin urmare, daca aveti pielea deschisa la culoare, un autobronzant ar putea camufla intr-o oarecare masura aspectul celulitei.

Exista insa alte modalitati mai eficiente de a indeparta celulita. Iata care sunt cele mai populare:

Criolipoliza. Este o procedura neinvaziva care ingheata si ucide celulele grase. Dupa ce sunt ucise, celulele grase sunt indepartate de organism in mod natural, prin sistemul limfatic. Acest tratament este utilizat de obicei pentru remodelarea corporala, insa eliminarea grasimilor poate duce, de asemenea, la imbunatatirea aspectului pielii si la diminuarea celulitei. Pentru a obtine rezultatele dorite, este nevoie de efectuarea unui numar mai mare de sedinte de criolipoliza, in functie de stadiul celulitei.

Anumite tratamente cu laser. Un exemplu de tratament cu laser pentru minimizarea celulitei este Cellulaze. Zona vizata este marcata cu niste mici incizii prin care se introduce o canula sub piele. Apoi, in zona respectiva se injecteaza un anestezic local, urmand ca laserul utilizat sa fie incalzit. Astfel, laserul topeste grasimea in exces, elibereaza fibrele ce leaga dermul de tesutul fibros si trage pielea in jos pentru a evidentia efectul de gropite, accelerand productia de colagen in asa fel incat dermul sa fie intarit, iar elesticitatea pielii sa fie stimulata. La finalul sedintei, zona tratata se strange pentru a indeparta celulele de grasime lichefiate.

VelaShape. Acest tratament are la baza 4 principii: aspirarea, masajul mecanic, radiofrecventa si utilizarea luminii infrarosii. In timpul unei sedinte, esteticianul foloseste dispozitivul direct pe zona ce necesita tratament in asa fel incat sa netezeasca suprafata pielii si sa genereze caldura eficient si sigur. Datorita faptului ca este un tratament neinvaziv, nu este necesara anestezia. VelaShape poate indeparta celulita de pe coapse, fese, brate si abdomen, ajutand de asemenea la reducerea circumferintei. Pentru a obtine rezultatele dorite, esteticienii recomanda un set de 4- 6 sedinte pe saptamana timp de 1-3 luni, dupa caz.

Endermologia. Denumita si lipomasaj, endermologia este un tip specific de masaj mecanic utilizat cu scopul de a remodela corpul si de a indeparta celulita. Exista mai multe tipuri de aparate folosite in endermologie, insa toate au acelasi principiu, cel al masajului sub presiune. Aparatul utilizat executa miscari de dute-vino pe suprafata corpului vizata in timp ce aspira o portiune de piele intre doua role motorizate. Masajul de compresie aplicat are rol de activare a lipolizei (arderea grasimilor), stimuland in acelasi timp fibroplastele, avand ca rezultat o productie accelerata de colagen si elastina.

Majoritatea studiilor arata ca tehnicile de masaj, inclusiv endermologia, fac ca pielea sa para mai tanara si mai frumoasa, iar aspectul de celulita sa fie mult diminuat. Insa aceste rezultate sunt pentru o perioada relativ scurta. Prin urmare, tratamentele de endermologie trebuie reluate o data la cateva luni pentru a avea o piele frumoasa in permanenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *