Sfaturi utile atunci cand iti repari masina intr-un service auto

Sfaturi utile atunci cand iti repari masina intr-un service auto

 

Daca esti posesorul unui autovehicul, indiferent cat de nou si de bun este acesta, inevitabilul se va intampla: va ajunge sa aiba nevoie de intrarea intr-un service.

Tocmai de aceea, este bine sa ai mereu la indemana un service usor accesibil, in care sa ai deplina incredere. Nu are sens sa mergi la un service service auto Chiajna daca tu locuiesti in Berceni, insa trebuie sa stii ce sa ceri de la service-ul pe care l-ai ales, in asa fel incat sa te asiguri ca nu platesti sume foarte mari de bani pentru reparatii foarte ieftine.

 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand intri cu masina in service?

 

  1. Solicita un deviz care estimeaza costurile reparatiilor si detaliaza cu acuratete lucrarile care urmeaza sa fie facute. Un astfel de deviz trebuie sa contina costul exact al manoperei, descrierea lucrarilor, lista pieselor ce urmeaza a fi inlocuite, timpul necesar pentru reparatie si foarte important, durata sa de valabilitate. Atata vreme cat ai o durata de valabilitate a devizului, costurile nu pot fi modificate.

 

  1. Solicita informatii legate de garantie. Orice service auto trebuie sa iti ofere garantie pentru lucrarile pe care le face. Garantia trebuie sa fie acordata atat pentru piesele de schimb utilizate, cat si pentru manopera efectuata. In general, durata garantiei difera de la service la service, asadar, atunci cand cauti service-ul potrivit pentru tine este bine sa il alegi pe cel cu o garantie cat mai mare.

 

  1. Asigura-te ca masina este depozitata in cele ai bune conditii. Atunci cand iti lasi automobilul in service, reprezentantii acestuia isi asuma responsabilitatea asupra acestuia. In situatii neplacute, cum ar fi accidentele sau furturile, cei care trebuie sa plateasca daunele sunt cei de la service.

 

  1. Cere piesele inlocuite inapoi! Piesele care au fost inlocuite trebuie sa fie restituite catre client, cu o singura exceptie: piesele inlocuite pe baza garantiei.

 

  1. Inspecteaza zona in care se fac reparatiile. Exista service-uri si service-uri. Unele sunt mai ingrijite, altele mai putin ingrijite, unele au mecanici foarte buni iar altele au mecanici fara experienta. Desi nu este valabil in toate situatiile, cel mai adesea service-urile bune sunt cele foarte bine ingrijite. Atata vreme cat zona de lucru este curata si organizata, sunt sanse mari ca angajatii sa fie profesionisti.

 

  1. Pune cat mai multe intrebari. Este bine sa pui cat mai multe intrebari, pentru a afla daca service-ul este unul transparent sau nu. Reprezentantii service-ului trebuie sa iti explice tot ceea ce urmeaza sa faca, sa iti ofere mai multe solutii si in timpul reparatiei sa te lase sa participi, urmarind tot ceea ce se face.

 

De asemenea, este foarte important sa se respecte termenele. Un service bun trebuie sa restituie masina in termenul stabilit si sa respecte cu strictete programarile.

 

Atentie la costuri

Cele mai întalnite motive de nemultumire in relatia dintre service si client sunt legate de costuri. Uneori, acestea par mult prea mari pentru lucrarile efectuate, motiv pentru care trebuie sa te informezi foarte bine inainte de a accepta un deviz si de a plati.

In mod normal, atunci cand cauti un service este bine sa abordezi mai multe companii si sa soliciti un cost fix pentru o anumita reparatie. Diferentele nu ar trebui sa fie foarte mari, insa daca sunt diferente mari ( fie ca lucrarea este prea ieftina, fie ca este prea scumpa), ar trebui sa iti pui intrebari.

Desi in mod firesc devizul ar trebui sa fie bine facut, iar costurile aproximate sa fie similare cu cele platite, exista situatii in care pot aparea costuri suplimentare. Atunci cand apar astfel de costuri, inainte de orice reparatie mecanicii trebuie sa se consulte cu clientul si sa ii explice de ce este nevoie de acea plata suplimentara.

Un service bun poate sa contribuie la economii substantiale, pe termen lung si la o viata lunga a masinii tale. Tocmai de aceea, este bine sa iti iei suficient timp pentru a cauta service-ul in care urmeaza sa iti repari masina si sa ai mereu in vedere si alte optiuni, pentru a putea face comparatii.

 

No Comments

Post A Comment