Noua tehnologie pentru lentile heliomate

Cel mai dificil pentru persoanele ce poarta ochelari de vedere este suportarea luminii. Fie ca este vara sau iarna, sunt zile foarte insorite in care soarele ne reduce vizibilitatea, de multe ori neputand tine ochii deschisi.

Pacientii ce au dioptrii mici pot inlocui ochelarii de vedere cu cei de soare pe timp scurt, dar ce se intampla cu cei ce sufera de probleme grave de vedere si nu pot desfasura nici o activitate fara acestia?

Datorita tehnologiei de lentile heliomate adaptabile, viata purtatorilor de ochelari va fi mult mai usoara, fiind posibil sa poarte o singura pereche de ochelari.

Acesti ochelari doi in unu isi schimba culoarea in contact cu lumina si veti scapa de inconvenientele de a avea 2 perechi de ochelari.

Ce sunt lentilele heliomate?

Lentilele heliomate sau fotocromatice sunt lentile cu sau fara dioptrii ce se adapteaza luminii. Razele ultra violete (UV) de la soare afecteaza moleculele fotocromice din lentile, astfel determinandu-le sa isi schimbe culoarea. Datorita noilor tehnologii acestea se inchid la culoare chiar si in zilele ploioase sau cand este prezenta ceata.

Ce beneficii aduce purtarea de lentile heliomate?

Acestea aduc o multime de avantaje purtatorilor de ochelari. Voi prezenta mai jos cateva dintre acestea:

  • Lentilele heliomate ajuta la reducerea tensiunii oculare si protejeaza ochii de leziuni oculare. Potentialul de cataracta este redus considerabil deoarece aceste lentile blocheaza pana la 100% razele UVA si UVB
  • Comoditate: nu va mai fi nevoie sa transportati si ochelarii de vedere si pe cei de soare.
  • Economie: desi ochelarii cu lentile fotocromatice par mai costisitori, prin faptul ca veti avea o singura pereche de ochelari veti economisi bani.

Cel mai greu pentru purtatorii de ochelari este in timpul sofatului. Conducerea unei masini poate fi o adevarata bataie de cap din cauza luminii puternice. Lentilele clasice fotocromatice nu se inchid suficient in interiorul masinii deoarece parbrizul absoarbe o parte din razele UV. Gama de lentile heliomate italienesti sunt o solutie ideala pentru condus. Lentila polarizanta si fotocromatica DriveWear este tratata astfel incat poate absorbi pana la 78% lumina in interiorul autoturismului.

Alegand lentilele potrivite, va veti usura activitatea zilnica. Ochelarii in ziua de astazi sunt conceputi astfel incat sa nu intampinati dificultati in oricare activitate desfasurata. Spre exemplu, lentilele italienesti aduc lentile pentru orice actiune, fie ca citesti mult, petreci timp pe smartphone sau pur si simplu lucrezi in fata unui calculator.

Tipuri de lentile optime:

Relax Mobile: sunt ideale pentru persoanele ce petrec mult timp cu telefonul in mana. Acestea sunt tratate astfel incat sa va protejeze ochii de lumina ecranului si pentru a reduce oboseala oculara.

Office: lentile perfecte pentru persoanele ce petrec mult timp la birou. Acestea sunt pentru distante medii si mici, astfel incat sa se adapteze cu usurinta cand ridicati ochii din ecranul calculatorului. Totodata, va protejeaza de lumina albastra emisa de ecran.

UVTech: persoanele ce petrec mult timp in aer liber trebuie sa beneficieze o protectie suplimentara a vederii deoarece sunt mult mai mult timp expusi la radiatiile UV si la lumina albastra. Tehnologia UvTech este ideala pentru persoanele ce isi petrec activitatea in aer liber pentru ca ofera o mai mare protectie vizuala.

Acestea sunt printre cele mai utilizate si indispensabile tipuri de lentile. Totodata, pacientii pot alege lentile heliomate pentru protectia ochilor de razele daunatoare ale soarelui. Iti recomand consultarea unui medic oftalmolog pentru alegerea ochelarilor potriviti pentru tine, astfel incat sa poti duce o viata mai usoara si sa iti poti desfasura activitatile fara inconveniente.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *